Studentski pravobranitelj

Studentski pravobraniteljU svim se pravnim dokumentima vezanim uz visoko obrazovanje javlja i institucija studentskog pravobranitelja. Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Rijeci prije svega je student, osoba koja razumije i prati sve zakonske promjene vezane uz studiranje i njegovu kvalitetu. Bira se jednom godišnje te jednom može ponoviti mandat. Isto tako i svaki fakultet ima svog studentskog pravobranitelja. Oni zajedno čine Ured studenskoga pravobranitelja.

Studentski pravobranitelj poznaje pravilnike, odluke, preporuke te postoji kako bi reagirao na kršenje vaših studentskih prava, kako bi vam ta ista prava i obaveze objasnio ako je potrebno, ali i kako bi unapređivao i predlagao promjene vezane uz studiranje i studentski život na Sveučilištu u Rijeci. Sve to radi u suradnji sa studentskim zborovima te profesorima, prodekanima i prorektorima.

Zašto se javiti studentskom pravobranitelju?

Ako nemate informacija o tome koliko ECTS bodova trebate upisivati sada ili u sljedećim godinama,

koliko predmeta trebate položiti, kolika je cijena ECTS boda na svakome fakultetu, koliko vremena možete studirati pojedini studij, koliko plaćate studij ako produžavate studiranje, koja prava imate u svakoj godini studija, koji su kriteriji uspješnosti na Sveučilištu u Rijeci, ako imate problema s nastavom, kolokvijima, ostvarenim bodovima na pojedinim kolegijima ili biste samo htjeli znati koja prava imate za studentsku prehranu, smještaj, dopunsko i zdravstveno osiguranje ili rad preko student servisa.

Ako ne znate kome biste se trebali obratiti za izdavanje određene potvrde ili jednostavno smatrate da vas je netko zakinuo za vaša prava, slobodno se javite pravobranitelju vašega fakulteta ili pravobranitelju Sveučilišta.

Kako nas kontaktirati?

Ovdje su naše e-mail adrese i brojevi mobitela te nas slobodno nazovite ili nam pišite, a mi ćemo na najbolji mogući način riješiti vaša pitanja i probleme!

pravobranitelj@sz.uniri.hr