Studentski centar Sveučilišta u Rijeci

SCRI video

Studentski centar Rijeka ustanova je koja protekle 53 godine brine o standardu studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci posredstvom svojih osnovnih djelatnosti:

 

 • prehrana studenata u posebnim restoranima i drugim ugostiteljskim objektima namijenjenim prvenstveno studentima
 • smještaj studenata u domove, naselja ili u druge smještajne mogućnosti
 • posredovanje i omogućavanje privremenog ili povremenog zapošljavanje studenata (djelatnost Student–servisa)
 • organiziranje tehničkih i materijalnih uvjeta za kulturne, društveno-zabavne i sportske aktivnosti studenata

Studentsko naselje „Ivan Goran Kovačić“:

 • 649 ležajeva
 • uredno održavanje smještaja
 • besplatan pristup interentu za sve studente koji borave u studentskom domu
 • dva sportska terena za košarku, odbojku i nogomet

Budućnost:

 • tri nova smještajna objekata u sveučilišnom kampusu na Trsatu
 • 750 ležajeva u moderno opremljenim sobama

Bitno:

Za svaku akademsku godinu objavljuju se natječaji za smještaj studenata u Studentsko naselje sukladno odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaji se objavljuju u lipnju/srpnju na mrežnim stranicama Studentskog centra.

Posredstvom Studentskog centra, redoviti studenti koji stanuju kao najmoprimci kod privatnih stanodavaca, a dolaze iz drugih krajeva Republike Hrvatske, mogu ostvariti pravo na potporu za smještaj prema uvjetima i Odluci MZOŠ. Natječaj se raspisuje u listopadu za tekuću akademsku godinu.

Studentsko naselje „Ivan Goran Kovačić“ nalazi se u dijelu grada „Podmurvice“, ul. Franje Čandeka br. 4.
T: 051/ 672 – 422
F: 051/ 671 – 187.

Studentski centar u Rijeci organizira i studentsku prehranu koja kvalitetom i raznovrsnošću hrane i usluge udovoljava zahtjevnim prehrambenim normativima. Da bi mogli koristiti povoljnosti studentske prehrane po subvencioniranim cijenama, studenti trebaju posjedovati tzv. X-icu (smart X karticu). Za uravnoteženu i kvalitetnu studentsku prehranu svakodnevno se brine gotovo stotinu djelatnika. Trudimo se da ovom našom uslugom omogućimo lakše i ugodnije studiranje, rad i život studenata.

Više informacija

Student–servis je djelatnost putem koje Studentski centar–Rijeka posreduje i omogućuje privremeno ili povremeno zapošljavanje te isplate zarada redovnim studentima Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. Student-servis posreduje između naručitelja poslova (poslodavca) i izvršitelja poslova (studenti) te vodi evidenciju o pravednoj raspodjeli privremenih i povremenih poslova.

Svoje potrebe za zapošljavanjem posredovanjem Student–servisa, osim redovnih studenata, mogu ostvariti i učenici završnih razreda srednje škole koji su u postupku upisa na studij. Studenti prilikom učlanjenja dobivaju tzv. PIN – broj putem kojeg se mogu prijaviti na stranicu mrežnog servisa i na taj način pregledati ponuđene poslove, a to im je isto omogućeno i na Facebook stranici Student–servisa.

Student–servis svoje usluge studentima pruža u okviru dvaju ureda:

 • Ured u prizemlju zgrade restorana „Kampus“ na Trsatu (ul. Radmile Matejčić br. 5) u kojem studenti mogu izvršiti bilo koji vid usluge: izdavanje ugovora, učlanjenje i predaja ugovora na obračun

T: 051 / 584 – 528
T: 051 / 584 – 529
F: 051 / 584 – 534

 • Ured u prizemlju zgrade restorana „Index“ (Krešimirova ulica br. 18) u kojem studenti mogu izvršiti izdavanje/predaju ugovora i provjeru uplate

T: 051 / 325 – 846
T: 051 /325 – 847
F: 051 / 212 958.

 

Kontakt možete ostvariti i putem e-pošte: studentservis@scri.hr ili putem Facebooka.

Studentski centar također brine i o organiziranju tehničkih i materijalnih uvjeta za kulturnu, zabavnu i sportsku aktivnost studenata. Studentima koji redovito prate zahtjeve prema Bolonjskom studijskom procesu, ozbiljan studijski rad zauzima većinu vremena. Uvažavajući današnji ubrzani tempo života studenata i posvećenost učenju, potrebno je pronaći i vrijeme za ostale aktivnosti koje rekreiraju, odmaraju ili izgrađuju osobu na drugim interesnim područjima.

Stoga je slobodno vrijeme studenata potrebno dobro osmisliti i organizirati. U ovom segmentu prepoznajemo značajan doprinos ukupnom standardu studenata, izvrsnosti studija na Sveučilištu i poželjnosti studiranja u Rijeci.

Studentski centar nudi:

 • kulturno-umjetničke aktivnosti
 • sport
 • izlete
 • predstave
 • koncerte
 • sajmove
 • sportsko-rekreativna događanja
 • izložbe
 • raznovrsne tečajeve (kuhanje, ples, fotografija, Facebook, Google, umjetničke radionice)

Studentski centar ovakve aktivnosti podržava i financijskim subvencijama pa su naše ponude dostupnije mladima studentske populacije.

U okviru zgrade restorana „Kampus“ na Trsatu dio prostora izdvojen je za namjenu Multimedijalnog art centra u okviru kojeg se odvijaju razni studentski sadržaji poput sastanaka studentskih udruga i grupa, radionice, edukativni programi, tečajevi, festivali, izložbe, konferencije, predavanja, susreti, promocije i sl.

 

Služba za organizaciju slobodnog vremena studenata djeluje u prostorima restorana „Kampus“ na Trsatu (ul. Radmile Matejčić br. 5.)

T: 051/ 584 – 517

T: 098 979 28 34

scri.izleti@gmail.com
scri.sport@gmail.com
scri.galerija@gmail.com
scri.tecaj@gmail.com
scri.multiart@gmail.com

 

Pratite nas putem Facebooka!

Kontakt

Studentski centar
Radmile Matejčić 5
51 000, Rijeka
T: 051 / 584 – 530
M: scri.uniri@scri.hr

Web stranice